Gilde St. JanActueelActiviteitenGeschiedenisJeugdVrienden van het GildeFoto's
St. Jansviering
Jubilarissen
Koningschieten
In Memoriam: Adriaan van Asten
In Memoriam: Frans van Hooff
In Memoriam: Frans van Hooff
Op donderdag 28 november 2013 overleed gildebroeder en ere-lid Frans van Hooff na een kort ziekbed. Frans werd 86 jaar.Ruim 55 jaar was Frans lid van het Gilde St.-Jan Baptista Leenderstrijp.
In 1958 werd hij als stemgerechtigd lid van ons gilde ‘ingeboond’.
Als niet-geüniformeerd lid en als uitbater van ons gildehuis ‘De Hospes’ heeft hij zich altijd zeer betrokken gevoeld met ons gilde. Samen met zijn vrouw Mien en later vergezeld door zoon Ben en Franca heeft hij er voor gezorgd dat ons gilde zich nog altijd in De Hospes welkom voelt. Geen jaarvergadering sloeg hij over en op kermismaandag bezocht hij trouw de H. Mis en de aansluitende ontvangst door het gemeentebestuur.
Ook was hij altijd geïnteresseerd in de behaalde resultaten door ons gilde op gildefeesten.
In 2008 werd Frans twee keer door ons gilde gehuldigd. Op 25 mei vanwege het feit dat we als gilde 50 jaar thuis waren in De Hospes en op 24 juni vanwege zijn 50-jarig gildelidmaatschap. Bij deze laatste gelegenheid werd Frans onderscheiden met het Gouden Schild van de Bond van Schuttersgilden Kring Kempenland. Daarnaast werd hem toen het erelidmaatschap van ons gilde aangeboden. Van beide huldigingen genoot hij zichtbaar.

Wij verliezen in Frans een betrokken gildebroeder.

Op dinsdag 3 december 2013 vindt om 09.30 uur in het Crematorium Heeze de afscheidsdienst met gilde-eer plaats.
 
 


 
 

Vragen over het Gilde? Mail naar info@gildeleenderstrijp.nl 

Gilde St. JanActueelActiviteitenGeschiedenisJeugdVrienden van het GildeFoto's